CUKIERNICZE MROCZNE KLIMATY
Cukiernicze mroczne klimaty

Panujące trendy i królujący minimalizm oraz współczesne wyobrażenia o elegancji sprawiły, iż tabu dotyczące barw i wyglądu jedzenia dawno zostało przełamane. Cukiernicy - dekoratorzy oraz amatorzy słodkości uwierzyli w to, iż czarny czy zgniłozielony tort może być równie smaczny i zachęcający co bardziej klasyczne, białe czy pastelowe rozwiązania. 

Trend na mroczne lub nietypowe barwy jedzenia zapoczątkowały już dawno słodycze z supermarketu - żelki, ciągutki i inne zabawne łakocie o „szokujących” kształtach i barwach trafiały głównie w gusta dzieci. W miarę rozwoju cukierniczej sztuki dekorowania sięganie po niestereotypowe kształty, faktury i kolory stało się normą. Dziś nikogo nie dziwi ciemny tort na weselnym stole czy mroczne poczucie humoru wyrażone pod postacią odważnego tortu urodzinowego.

Bawmy się kolorem i bez oporów realizujmy najśmielsze inspiracje, wybierając barwy niezbyt kojarzone wcześniej z dekoracjami cukierniczymi. Śmiało posługujmy się czernią i granatem. Twórzmy jadalne arcydzieła o zamszowych, szorstkich, szklistych i wszelkich innych wykończeniach. Pomogą w tym różnobarwne masy cukrowe, folie transferowe, zamsze, barwniki spożywcze i pyłki, narzędzia dekoratorskie oraz inne fantastyczne materiały do odważnej cukierniczej zabawy. 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium