Wśród różnorodnych form dekoracji i wykończenia słodkości, również produkty stworzone z owoców zasługują na swoje miejsce na naszym blogu.
Ponieważ - jak wiadomo - natura tworzy to co najlepsze, a my tylko to naśladujemy i inspirujemy się tym, warto spojrzeć życzliwym okiem na kształty, kolory i smaki, jakie zapewnia nam właśnie bogactwo owoców.
Owoce kandyzowane, w żelu i w syropie, pasty owocowe, apetyczne owoce zatopione w słodkiej zalewie, nadzienia czy variegato do przekładania to tylko niektóre propozycje dla naszych wypieków, deserów, lodów czy trufli.
Nawet najprostsza babeczka zyska wyrafinowany styl dzięki połyskującej czereśni z ogonkiem na szczycie. Sernik na ciepło lub naleśniki smakować będą inaczej z dodatkiem wiśniowej czy malinowej frużeliny, a krem do ciasta aromatyzowany i zabarwiony za pomocą gęstej owocowej pasty zupełnie odmieni smak naszych wypieków. Ponadto pestki owocowe zawarte w pastach stanowić będą dodatkowy dekoracyjny akcent w lodach czy kremach.
Poniżej - cukiernicza inspiracja od Roberta - technologa BMS-G Sp.z o.o. :)